10
Karakternév későbbi megadása

Nem tudom, meg lehetne-e oldani, de hasznos lenne, ha a karakterneveket később is meg lehetne adni (mint ahogy külön fel lehet vinni a szinkronhangot, vagy valaminek az angol címét), mert így több hiányos adatlap is van, amit simán ki lehetne utólag egészíteni hibaüzenetek írogatása helyett.


-3
Új stábtagok

Sziasztok!

Javasolni szeretném, hogy a filmekhez stábtagként hozzá lehessen adni a rendezőasszisztens, a plakáttervező és a stábfotós (állófényképész) személyét.

Érveim a következők:

- ha lehet ismerni egy film rendezőasszisztensének nevét, megérdemelné, hogy megemlítsük, mert (háttér)munkája nagyon fontos és érdekes (pl. a forgatási helyszínek kiválasztása a rendezővel, együttműködés az operatőrrel)

- a plakáttervező nem egy esetben közismert grafikus vagy festőművész, a filmplakát ráadásul népszerű téma itt a Snitten

- a standfotós szintén nagyon értékes munkát végez, előfordulhat, hogy ennek eredményeit (gyakran művészi képeket) töltjük fel a filmek adatlapjára, mert egy-egy online talált fotó nem minden esetben az operatőr, hanem a standfotós független alkotása

Mindhárom stábtagra művészként lehetne hivatkozni pl. karc írásakor, ha van egy jó sztori, amihez nekik valamilyen módon közük van. Egy-egy stábtag kinyomozása egyébként is izgalmas kaland szokott lenni, sok háttér információt meg lehet tudni egy film keletkezéstörténetéről.

Elfogadom azt az ellenérvet, hogy nem mindig derül ki online adatbázisokból, kik az említett személyek. Mégis, a lehetőséget szerintem érdemes lenne megvitatni.

Üdv, Márk


-4
Legyen "animációs rendező" munkakör.

Komplex animációs műveknél van animációs rendező, ezt hasznos lehet megadni.

Kisebb, egyszerűbb, indie műveknél a fellelhető stábadatoknak megfelelően lehetne beosztani az animációs rendező/fő animátor/animátor szerepeket. Természetesen minden egyes fázisrajzolót nem kell feltüntetni, de kulcsrajzolókból nincs olyan sok egy adott mű esetén.

Kis félamatőr, egyszemélyes projekteknél elég lenne az animátor munkakör, esetleg a fő animátor, ha többen dolgoztak.


80
Új szereplő/stábtag felvitelnél a személyi adatbázisból dolgozzon

Vagyis, ha elkezdem beírni az új szereplőnél a színész nevét, akkor az első néhány betű után kezdje el felajánlani a lehetőségeket, mint a keresőnél.


119
A szereplőket/karaktereket is lehessen kedvencelni

Ugyanúgy, ahogy pl. a színészeket.


102
A stábtagokat és szereplőket ne csak egyesével lehessen felvinni.

Amikor megnyílik az új stábtag vagy új szereplő párbeszédpanel, ne csak egyet lehessen felvinni, hanem legyen ott egy + gomb, amivel hozzá lehetne adni több személyt is egyszerre. Elég hosszadalmas fölvinni sok nevet, így jóval gyorsabb lenne.