-3
Új stábtagok

Sziasztok!

Javasolni szeretném, hogy a filmekhez stábtagként hozzá lehessen adni a rendezőasszisztens, a plakáttervező és a stábfotós (állófényképész) személyét.

Érveim a következők:

- ha lehet ismerni egy film rendezőasszisztensének nevét, megérdemelné, hogy megemlítsük, mert (háttér)munkája nagyon fontos és érdekes (pl. a forgatási helyszínek kiválasztása a rendezővel, együttműködés az operatőrrel)

- a plakáttervező nem egy esetben közismert grafikus vagy festőművész, a filmplakát ráadásul népszerű téma itt a Snitten

- a standfotós szintén nagyon értékes munkát végez, előfordulhat, hogy ennek eredményeit (gyakran művészi képeket) töltjük fel a filmek adatlapjára, mert egy-egy online talált fotó nem minden esetben az operatőr, hanem a standfotós független alkotása

Mindhárom stábtagra művészként lehetne hivatkozni pl. karc írásakor, ha van egy jó sztori, amihez nekik valamilyen módon közük van. Egy-egy stábtag kinyomozása egyébként is izgalmas kaland szokott lenni, sok háttér információt meg lehet tudni egy film keletkezéstörténetéről.

Elfogadom azt az ellenérvet, hogy nem mindig derül ki online adatbázisokból, kik az említett személyek. Mégis, a lehetőséget szerintem érdemes lenne megvitatni.

Üdv, Márk