-10
Művészek kitüntetéseinek "precízebbé tétele"

Bevallom, nem nagyon értem, hogy mi alapján kerül meghatározásra a művészeknél a "nézési minimum", sok esetben meglehetősen ésszerűtlenek a számok... Emiatt IS gondoltam egy olyat, hogy jó lenne, ha az új filmekkel arányosan automatikusan növekedne az ún. "kitüntetési minimum" is, vagyis, hiába szerzi meg valaki XY plecsnijét, attól még lehessen el is veszíteni azt, mondván, "nem méltó már rá". Vagy legyenek itt is kategóriák. Nem találom igazságosnak, hogyha egy művésznek pl. kb. 90 felvitt filmje van a Snitten, de 38 nézésért már jár a plecsni, holott könnyen lehet, hogy a kitüntetés-tulajdonosok közül egyik-másik a 38 film kétszeresét is látta, sőt, akár adott művész munkásságának (közel) 100%-át...
És egy pillanatra visszakanyarodnék az első gondolathoz - egy példával: adott 3 művész. Mindegyikük munkássága szinte számra megegyezik (perpill): kb. 90-90 film. A különbség a koruk. Az egyik 40-es, a másik 50-es, a harmadik 60-as. Mégis a legfiatalabbnál van a legmagasabb elvárás (50 film). Pedig pl. Oscarja sincs, míg a másik kettőnek van. (És az elvárás náluk meg 38 film - 43 film.)
Szóval tényleg nem értem. :D (Elnézést a kisregényért. :))

Vélemények


1

Ez lényegében akkor egy kérdés, ugye? :)
Nagyon egyszerűen az IMDb-s (mivel a snittes adatbázis jelenleg messze nem teljes) filmek számát felezem, de minimum 25-öt, maximum pedig 50-et kérek. Ettől egy esetben (Rowan Atkinson) tértem el, akinél külön jelezte egy felhasználó, hogy az ő rövidfilmjei az IMDb-n egyesével szerepelnek, de a Snitten egy adatlapot kaptak.